Min bokhistorie

Jeg har vel godt feil vei, selvom jeg en sjelden gang også nå leser noen såkalte intelektuelle bøker. De bøkene jeg husker jeg startet med var "fem-serien" "Hjortefot-bøkene" og "kjente personer-serien". Ellers har jeg jo studert noen år slik at jeg mer eller mindre ble kurert. Den eneste fagboken jeg kan anbefale og som jeg tror de fleste faktisk vil forstå uten nevneverdig faglig bakgrunn er en bok skrevet av den gang, Norges yngste professor Victor Norman : En liten åpen økonomi. http://www.bokklubben.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=5132792&rom=AK
Fra engelsk litteratur har jeg vel beveget meg mer over til krim, selvbiografier dypsindig litteratur som "Tommy og tigern" og Pondus.
 Se ellers nedenfor, hvor jeg etterhvert og etter forgåttbefinnende vil legge til bøker jeg kan anbefale eller ihvertfall som jeg har lest.

Hundreåringen

En bok av Jonas Jonasson, solgt 1,2 mill i 30 ulike land.

Genial god humor. En vital hundreåring som har skjønt det. Kommet seg ut av alverdens kniper, kanskje fordi han hadde en filosofi om ikke å engasjere seg hverken politisk eller religionsmessig - alt kan løses over ett godt glass og litt god mat. Kan anbefales på det varmeste.

Terningkast 5.

Terningkast 5.

SNØMANNEN

09.10.12

Min første Nesbø og Harry Hole bok. Spennende, god og litt annerledes, men mener jeg har lest bedre krim...

To Hell and Back

Skremmende og sann krigsskildring..


Tough guys don't dance

Norman mailer. Lenge siden, men en litt bisarr krim så vidt jeg husker.

En av de bedre og delvis en klassiker.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tough_Guys_Don't_Dance_(film)

Hotel New Hampshire.

En klassiker med mange klassiske uttrykk; "keep passing the open windows" "nailed down for life" "make love to it hurts"

Thor Heyerdahl

En oppdager og en som har vært både dyktig, litt heldig og litt egoistisk på sin vei til å bli en stor oppdager og en som for meg først og fremst har klart å bevise historien..
En spennende og ganske lærerik bok.

Clockwork Orange

Lenge siden - det jeg husker er den berettigede torturen?? Grotesk men "øyeåpnende"