Glede

Glede

En visjon

Hei og velkommen skal du være.

Jeg har den største respekt for den som har innsett at det å ha det godt på jobben er veldig viktig.
Ja, men det er jo en selvfølgelighet, alle vet jo det.
Er det alltid så enkelt?

Jeg har en visjon om å kunne gi råd til bedrifter og organisasjoner om hvordan man kan få konkurransefortrinn ved å prioritere menneskene i bedriften først.

Min hovedoppgave ved NHH (Norges Handelshøyskole) hadde tittelen: Prioritert Personalledelse (PPL) og min veileder den gang var Odd Nordhaug ( http://no.wikipedia.org/wiki/Odd_Nordhaug )

Ta tempen på organisasjonen

Hvis du eller dere ønsker, kan jeg ta tempen på din organisasjon eller ditt firma. Dette gjør jeg i utgangspunkt på følgende måte: En samtale med den personalansvarlige i dag eller den dere mener er mest egnet. Ett kort informasjonsmøte med alle ansatte. Alternativt kan dere informere selv eller at alle får ett skriv av meg, eller at jeg kun tar møter med tillitsvalgte, HMS-ansvarlige, verneombud.

Jeg pleier etter det å foreta en tilstandsundersøkelse basert på grunnleggende, generelle ting samt eventuelt ett fokus på spesielle ting dere ønsker å kartlegge. Dette er normalt ett spørreskjema som besvares anonymt ved å krysse av, men med mulighet til å skrive selv i tillegg. Jeg gir så en uttalelse om hvordan jeg har tolket denne undersøkelsen.
Noen ganger vil jeg på det sterkeste anbefale at jeg gjør en "intervjurunde" i tillegg. Dette for å videre utdype eventuelle problemer, eller for å få ytterligere informasjon i de få tilfellene det kan være vanskelig å komme til en konklusjon utifra papirundersøkelsen.